DERGİ KULÜPLERİ 2023-2024 BAŞVURULARI

Dergi kulüplerimizi bu sene nörobilimin tıp fakültelerinde dokunabildiği 4 farklı alanda ancak bu dönem Cerrahpaşa Tıp Fakültesi akademisyenleri moderatörlüğünde düzenlemeye devam ediyoruz. Aşağıdaki formu doldurup başvurunuzu yapabilirsiniz, ancak önce herkesin kafasında oluşabilecek soruları önceden cevaplamaya çalıştığımız soru-cevap maddelerini okumanızı tavsiye ediyoruz.

  • DERgİ KULÜBÜ NEDİR?

    Bir dergi kulübü (journal club), bilimsel literatür, tıp literatürü veya felsefe literatürü gibi akademik literatürdeki son makaleleri eleştirel olarak değerlendirmek için düzenli olarak toplanan bir grup bireydir. Dergi kulüpleri genellikle temel veya uygulamalı araştırmalarda belirli bir konu etrafında düzenlenir.

  • DERGİ KULÜPLERİNDE NELER YAPILACAK?

    Her toplantıda 2 farklı üye, belirli bir konu hakkında önce belirlenen 2 makaleyi sunacak ve sağlanan tartışma ortamında sunum üzerine diğer üyelerin soruları cevaplanacak. Geçtiğimiz senelerdeki dergi kulübü programlarımızdan farklı olarak bu sene toplantılarımızı seçilen konuda uzmanlaşmış bir akademisyen moderatörlüğünde yürüteceğiz. Bu sayede hem katılımcılarımız profesyonel bir makale sunumu deneyimi edinmiş olacak hem de konuk alınan hocalar ile fikir alışverişi yapma imkanında bulunacaklar.

  • OKUNACAK MAKALELER NASIL BELİRLENECEK?

    Okunacak makalelerin belirlenmesini nörobilim, nöroloji, psikiyatri ve nöroşirürji akademik sorumlularımız konuk hocalara danışarak gerçekleştirecek. Seçilen makaleler toplantıdan 1 hafta önce sunacak 2 kişi ve diğer tüm üyelerle paylaşılacak.

  • AKADEMİK SORUMLULAR KİMLER?

    Akademik sorumlular, Cerrahpaşa Nörobilim Kulübü Dergi Kulübü departmanı üyesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileridir.

  • ÖĞRETİM ÜYELERİ TOPLANTILARA KATILACAK MI?

    Program süresince her toplantımız bir öğretim üyesi tarafından modere edilecek. Temel nörobilim, nöroloji, psikiyatri ve nöroşirürji branşları için Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden altışar öğretim üyesinin dahil olduğu akademik takvimimize yukarıdan göz atabilirsiniz.

  • TOPLANTILAR NASIL DÜZENLENECEK?

    Toplantılar online olarak Zoom platformundan düzenlenecek ve dinlemek isteyen dış katılımcılara açık olacak. Ancak dış katılımcılar sorularını sohbet kutusu üzerinden sorabilecekler ve toplantı akademik sorumlusu bu soruları yönlendirecek.

  • DERGİ KULÜPLERİ HANGI ALANLARDA OLACAK?

    Nöroşirürji, nöroloji, psikiyatri ve temel nörobilim alanlarında toplantılar düzenlenecek. Ancak seçilen dergi kulübü katılımcısının bulunduğu grupta bu dört alandaki toplantılara da düzenli katılması ve baştan belirlenecek ilgi duyduğu alanda iki sunum yapması beklenecek.

  • TOPLANTILAR KAÇ KİŞİ İLE DÜZENLENECEK?

    Toplantılar akademik sorumlu hariç 12 kişilik iki grupla düzenlenecek. Bu iki grup dört branşı da içeren ortak birer programın parçası olacaklar.

  • KAÇ TANE TOPLANTI YAPILACAK?

    2023-2024 akademik yılı için her grubun 12 toplantı yapmasını bekliyoruz.

  • TOPLANTILAR NE KADAR SÜRECEK?

    Her toplantı 1,5 ile 2 saat arası sürecektir.

  • KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

    Tüm kulüplerde okunacak makalelerin klinik etkileri de gözetileceğinden yalnızca tıp fakültesi öğrencileri başvuru yapabilir. Türkiye’nin her tıp fakültesinden başvurular almaktan büyük mutluluk duyarız, ancak toplantı grupları küçük olduğundan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerine öncelik verilecektir.

  • BAŞVURULAR NEYE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK?

    Başvuru formlarında yazdığınız kişisel ifadeler diğer verdiğiniz bilgiler de göz önünde bulundurularak Dergi Kulübü departmanımızı oluşturan akademik sorumlular tarafından değerlendirilecektir.

  • BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

    Başvurularınızı 25 Ekim 2023 Salı günü saat 23.59’a kadar yapabilirsiniz.

  • BAŞVURULAR NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

    25-29 Ekim 2023 tarihleri arasında başvurulara dönüş yapılacak.

  • TOPLANTILARA DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?

    Yapılacak 12 toplantıdan en fazla 3 toplantı kaçırabilirsiniz. Bu devam şartını sağlamayan üyeler ilerleyen toplantılara alınmayacak ve toplantılar sonunda düzenlenecek katılım belgelerinden almaya hak kazanamayacaklardır.

  • TOPLANTILAR TÜRKÇE Mİ İNGİLİZCE Mİ YAPILACAK?

    Toplantılarda herkesin kendini rahat ifade edebilmesi için tartışma ve sunum dili Türkçe olarak belirlenmiştir. Ancak okunacak tüm makaleler İngilizce olacaktır. Bu konu hakkında kendini yetersiz hissedenlerin önce bu eksiklerini kapatıp bir sonraki dönemlerde kurulacak dergi kulüplerine katılmalarını tavsiye ediyoruz.

  • İLK TOPLANTILAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    2 Kasım Perşembe günü akademik sorumlularımız tarafından düzenlenecek toplantıda makale sunumunda dikkat edilmesi gerekenler anlatılacak ve katılımcıların soruları cevaplanacaktır. İlk grubun toplantıları 15 Kasım Çarşamba günü Prof. Dr. Şenol Turan moderatörlüğünde, ikinci grubun toplantıları 22 Kasım Çarşamba günü Doç. Dr. Barış Küçükyürük moderatörlüğünde başlayacaktır.

Dergi kulübü üye başvurularımız sona ermiştir, ilginiz için teşekkür ederiz. Dergi kulübümüzün dinleyicisi olmak ve toplantılarımızdan haberdar olmak istiyorsanız aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.